Ismerj meg engem!
Hol szerezted tapasztalataidat, hogyan lettél szakács?
Építészmérnöki pályára készültem, később üzleti tevékenységet folytattam. A főzés mindig kedvelt hobbi volt számomra, de nem gondoltam, hogy ezzel komolyabban fogok foglalkozni. Időközben úgy hozta az élet, hogy lehetőségem nyílt kipróbálni magam egy francia étteremben. Az irodai munkámat befejezve az esti szervizre siettem nap, mint nap. Ez így ment hosszú hónapokig, és közben egyre jobban kezdett érdekelni ez az egész. Sokat tanultam és figyeltem, majd az étterem séfje munkát ajánlott nekem, ami igazán meglepett, de rövides gondolkodás után örömmel elfogadtam, így kerültem a konyhára.
Milyen területeken vagy különösen jártas?
Szeretem a francia ételkészítési eljárásokat, technológiákat. Különösen tetszik az olasz konyha egyszerűsége, a minőségi alapanyagok felhasználása. Kiemelkedőnek tartom és becsülöm a magyar konyha legtöbb ételét, a fűszerek használatát, technológiákat és a pörköltek elkészítését.
Mit emelnél ki, mi különösen fontos neked a gasztronómiában?
Az étkezés összekapcsolja az embereket, így számomra a főzés az egyik legfontosabb dolog, amivel további értékeket adhatok az együtt eltöltött időnek. Az étel a természet ajándéka, ezért nekem az alapanyag szeretete a legfontosabb. A japán gasztronómia különösen érdekel, tisztelem a szemléletüket, a hitüket és az alázatukat.
Honnan jött az ötlet, mi a vállalkozás célja?
Sok ismerősöm megkeresett, hogy tudnék-e főzési tippeket adni nekik, így kialakult egyfajta segítő szándék közöttem és az érdeklődők között. Fontos megjegyezni az éttermi vendéglátás példáját, ahol sok esetben a séf nem tud személyesen érintkezni a vendégeivel, de ahogy lehetőséged nyílik rá, látod hogy ők is nyitottak feléd, megkérdezed őket az élményeinkről, esetleg informatív részletekbe bocsátkozol a menüről, ami meglepő módon nagyon sokakat érdekel! Sok ilyen beszélgetés összeköt téged velük. Itt visszakanyarodnék a vállalkozás egyik fő céljára – egy privát esemény mindig nagyobb teret enged az ilyesfajta kapcsolódásra, ami sokkal őszintébb és személyesebb, így a vendégeim bármit megkérdezhetnek, ami érdekli őket.
Miért olyan fontos a személyes tanácsadás?
Minden tanácsadás során figyelembe veszem az egyéni igényeket és preferenciákat. Legyen szó alapvető főzési technikákról vagy különleges diétás igényekről, mindenben segítek. Az előzetes konzultáció során részletesen átbeszéljük az étkezési szokásokat, és célokat, hogy a lehető legjobb, testre szabott tanácsokat biztosítsam. Nem beszélve arról, hogy a hirtelen felmerülő ‘ad-hoc’ kérdéseket is meg tudjuk beszélni.
„Kitálalom a gondolataidat” – Mit jelent a szlogened?
A szlogen egy nyelvtani játék, kitalál, kitálal, így reflektál a tevékenység egyedi és professzionális szolgáltatásaira. Számomra az ügyfeleim elégedettsége a legfontosabb, így mindent megteszek azért, hogy megvalósítsam az egyedi elképzeléseket.